ΝΕΑ

Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις δραστηριότητες της Kostas Ioannidis Business Coaching

 • 21.11.17 | Η Kostas Ioannidis Business Coaching Χορηγός του 13th People Management Executive Seminar

  Η Kostas Ioannidis Business Coaching ήταν χορηγός στο 13 People Management Executive Seminar, το μεγαλύτερο συνέδριο στο χώρο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2017. 

  Στη φετινή εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο HR expert, καθηγητής John W. Boudreau, ο οποίος ανάλυσε τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και το μέλλον της εργασίας και του επαγγέλματος του HR, λαμβάνοντας υπόψη την τεχνολογία, τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, το talent management και τα νέα εργαλεία, για μία σύγχρονη και αποδοτική λειτουργία των Ανθρωπίνων Πόρων. 

  Στην παρουσίασή του με τίτλο «Teamwork Excellence» ο Κώστας Ιωαννίδης εστίασε στην ανάγκη της ομαδικής εργασίας, ως βασικού συστατικού της επιτυχίας των επιχειρήσεων. Μόνο η ομάδα που έχει επικοινωνία, συνεργασία, αλληλοϋποστήριξη και αλληλοεπίδραση είναι ικανή να επιτύχει έναν κοινό στόχο και το κυριότερο, να τον επιτύχει αποτελεσματικά. 

  Ο τρόπος που επιτυγχάνεται αυτό το αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση των ρόλων μέσα στην ομάδα και η ανάλυση των δυνατών και αδύνατων σημείων του κάθε ρόλου. Το coaching είναι η αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδος ώστε κάθε άτομο που συμμετέχει σε μία ομάδα, να καταφέρει να αξιοποιήσει στο μέγιστο τα δυνατά του σημεία και να μετριάσει στο ελάχιστο τα αδύνατα.

  Δευτερευόντως η ομάδα δοκιμάζεται, ενδυναμώνεται και ενισχύεται στη δομή της με δύο ακόμα τρόπους. Ο πρώτος, είναι η συμμετοχή σε simulation και business games, όπου η ομάδα δουλεύει σε ένα άκρως εργασιακό και ταυτόχρονα προστατευμένο περιβάλλον, ώστε να καταφέρει να πάρει αποφάσεις και να επιτύχει τους στόχους της. Ο δεύτερος, είναι η διεξαγωγή outdoor activities, όπου η ομάδα δοκιμάζεται σε προσωπικές εμπειρίες και επιτυγχάνει τους στόχους της σε περιβάλλον στοχοθεσίας αλλά και διασκέδασης μεταξύ των συμμετεχόντων μελών. 

  Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ομιλία του Κώστα Ιωαννίδη.

 • 30.05.17 | Η Kostas Ioannidis Business Coaching χορηγός του Συνεδρίου Employer Branding

  Την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο που ήταν αποκλειστικά αφιερωμένο στο Employer Branding, το οποίο οργάνωσε η Boussias Conferences.

  Το Employer Branding είναι η στρατηγική µε την οποία οι επιχειρήσεις διαχειρίζονται την επωνυμία τους ως εργοδότη εντός και εκτός του οργανισμού, µε στόχο να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους καλύτερους εργαζομένους, αλλά και να αυξήσουν το engagement τους.

  Ο keynote speaker ήταν ο Richard Mosley, κορυφαίος expert στον τοµέα του Employer Brand Management, ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και παρουσίασε ένα ολοκληρωµένο πλάνο δράσης σύµφωνα µε το οποίο κάθε οργανισµός µπορεί να µετατραπεί σε πιο ελκυστικό εργοδότη στην αγορά.

  Στην παρουσίασή του ο Κώστας Ιωαννίδης υπογράµµισε την αξία που φέρει το “DNA” µίας επιχείρησης και έκανε λόγο για το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό περιβάλλον µίας εταιρείας. Ο εν λόγω διαχωρισµός σημαίνει ότι η ενέργεια που πρέπει να δαπανηθεί στο καθένα, είναι συγκεκριμένη και περιορισμένη και οφείλουμε να µεριµνήσουµε ώστε να είναι αποτελεσµατική.


  Αρχίζοντας εκ των έσω, θα πρέπει να δαπανηθεί η λιγότερη δυνατή ενέργεια έτσι ώστε να «µείνει» αρκετή για το εξωτερικό περιβάλλον. Πρακτικά, αυτό προϋποθέτει να έχουµε ήδη επενδύσει στο χτίσιµο του εσωτερικού περιβάλλοντος το οποίο θα επιτρέψει να δράσουµε ανάλογα.

  Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κ. Ιωαννίδης έφερε στο κοινό το παράδειγµα της Αγκόλας και της Ελβετίας. Η Αγκόλα παρότι φέρει ορυκτό πλούτο και διαµάντια, δε βρίσκεται σε καλή οικονομική θέση σε σχέση µε την Ελβετία που φημίζεται για τα ρολόγια της. Αυτό επιβεβαιώνει ότι η Ελβετία εξάγει φήµη και εµπιστοσύνη καταδεικνύοντας ότι η δύναμη και η επιτυχία έρχεται από µέσα προς τα έξω.

  Αντίστοιχα, το µεγαλύτερο asset για έναν οργανισµό είναι ο πυρήνας του, δηλαδή το employer branding το οποίο µάλιστα έχει αντίκτυπο όχι µόνο στους εργαζόμενους αλλά και στους πελάτες.

  Τέλος, βασικός αρωγός – Business Partner σε όλο αυτό το ταξίδι, είναι η ∆ιοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων.

  http://employerbranding.boussiasconferences.gr/default.asp?pid=1&la=1