ΝΕΑ

Μάθετε πρώτοι τα νέα και τις δραστηριότητες της Kostas Ioannidis Business Coaching

 • 21.11.17 | Η Kostas Ioannidis Business Coaching Χορηγός του 13th People Management Executive Seminar

  Η Kostas Ioannidis Business Coaching
  Χορηγός του 13th People Management Executive Seminar


  Η Kostas Ioannidis Business Coaching θα είναι χορηγός στο μεγαλύτερο συνέδριο στο χώρο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για 13η συνεχή χρονιά, στις 21 Νοεμβρίου 2017, σε διοργάνωση του HR Professional.

  Ο Κώστας Ιωαννίδης θα είναι ομιλητής στο φετινό συνέδριο, ο τίτλος του οποίου είναι “Beyond HR” και πραγματεύεται τις τελευταίες εξελίξεις και το μέλλον της Εργασίας και του επαγγέλματος του HR, λαμβάνοντας υπόψη, την τεχνολογία, τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, το talent management στη σημερινή εποχή και τα νέα εργαλεία για ένα σύγχρονο και αποδοτικό HR function.

  Το People Management Executive Seminar αποτελεί θεσμό για την ελληνική κοινότητα του HR. Για το λόγο αυτό κάθε χρόνο δίνουν το παρόν περισσότερα από 300 υψηλόβαθμα στελέχη από το χώρο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, CEOs και Line Managers.

  Στη φετινή εκδήλωση οι συμμετέχοντες θα έχουν εκτός των άλλων την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον βραβευμένο καθηγητή, συγγραφέα και ερευνητή, John W. Boudreau, ο οποίος θα μιλήσει για τη σχέση μεταξύ ανθρώπινου κεφαλαίου, ταλέντου και βιώσιμου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

  Στο τέλος του Executive Seminar, οι HR & Organisational Leaders θα έχουν στα χέρια τους ένα ολοκληρωμένο πλάνο δράσης για να προετοιμαστούν κατάλληλα για την επόμενη μέρα, διασφαλίζοντας το μέλλον της επιχείρησης αλλά και του κλάδου τους.

  http://www.peoplemanagement.gr/default.asp?pid=1&la=1

 • 30.05.17 | Η Kostas Ioannidis Business Coaching χορηγός του Συνεδρίου Employer Branding

  Η Kostas Ioannidis Business Coaching, Χορηγός του Συνεδρίου Employer Branding.

  Την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο που ήταν αποκλειστικά αφιερωμένο στο Employer Branding, το οποίο οργάνωσε η Boussias Conferences.

  Το Employer Branding είναι η στρατηγική µε την οποία οι επιχειρήσεις διαχειρίζονται την επωνυμία τους ως εργοδότη εντός και εκτός του οργανισμού, µε στόχο να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους καλύτερους εργαζομένους, αλλά και να αυξήσουν το engagement τους.

  Ο keynote speaker ήταν ο Richard Mosley, κορυφαίος expert στον τοµέα του Employer Brand Management, ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και παρουσίασε ένα ολοκληρωµένο πλάνο δράσης σύµφωνα µε το οποίο κάθε οργανισµός µπορεί να µετατραπεί σε πιο ελκυστικό εργοδότη στην αγορά.

  Στην παρουσίασή του ο Κώστας Ιωαννίδης υπογράµµισε την αξία που φέρει το “DNA” µίας επιχείρησης και έκανε λόγο για το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό περιβάλλον µίας εταιρείας. Ο εν λόγω διαχωρισµός σημαίνει ότι η ενέργεια που πρέπει να δαπανηθεί στο καθένα, είναι συγκεκριμένη και περιορισμένη και οφείλουμε να µεριµνήσουµε ώστε να είναι αποτελεσµατική.


  Αρχίζοντας εκ των έσω, θα πρέπει να δαπανηθεί η λιγότερη δυνατή ενέργεια έτσι ώστε να «µείνει» αρκετή για το εξωτερικό περιβάλλον. Πρακτικά, αυτό προϋποθέτει να έχουµε ήδη επενδύσει στο χτίσιµο του εσωτερικού περιβάλλοντος το οποίο θα επιτρέψει να δράσουµε ανάλογα.

  Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κ. Ιωαννίδης έφερε στο κοινό το παράδειγµα της Αγκόλας και της Ελβετίας. Η Αγκόλα παρότι φέρει ορυκτό πλούτο και διαµάντια, δε βρίσκεται σε καλή οικονομική θέση σε σχέση µε την Ελβετία που φημίζεται για τα ρολόγια της. Αυτό επιβεβαιώνει ότι η Ελβετία εξάγει φήµη και εµπιστοσύνη καταδεικνύοντας ότι η δύναμη και η επιτυχία έρχεται από µέσα προς τα έξω.

  Αντίστοιχα, το µεγαλύτερο asset για έναν οργανισµό είναι ο πυρήνας του, δηλαδή το employer branding το οποίο µάλιστα έχει αντίκτυπο όχι µόνο στους εργαζόμενους αλλά και στους πελάτες.

  Τέλος, βασικός αρωγός – Business Partner σε όλο αυτό το ταξίδι, είναι η ∆ιοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων.

  http://employerbranding.boussiasconferences.gr/default.asp?pid=1&la=1